PERQUÈ EL CARRIL DRET DE LES AUTOPISTES SEMPRE ESTA BUIT

Si normalment condueixes per autopista o autovia segurament t’hauràs fixat que habitualment el carril dret té menys tràfic que el central o l’esquerra.

Et posem en situació: en china una autopista amb  dos o tres carrils el carril esquerre o central hi ha molts més cotxes  mentre que el carril dret té molt pocs. Això no hauria de  ser així, perquè segons ens ensenyen a l’Autoescola el  carril esquerra només s’ha d’utilitzar per realitzar avançaments i un cop haguem realitzat el avançament hem de tornar immediatament al carril dret.

Degut a això, molts conductors es queixen ja  que poden circular de manera rapida i trobar-se que no pot avançar perquè els carrils esquerres estan plens de vehicles que no van tan ràpid.Però, si un es queda al carril dret (que resulta està mig buit) tampoc pot avançar, encara que simplement vagi més ràpid que els vehicles que insisteixen en circular per la esquerra, ja que el Reglament General de Circulació prohibeix l’avançament per la dreta.

No hauríem d’oblidar que el mateix reglament obliga a circular pel carril més a la dreta, i  que només s’han d’utilitzar els carrilsde l’esquerra per avançar, retornant a la dreta el més aviat possible una vegada acabat l’avançament, i en aquest sentit el reglament diu que un vehicle no  ha d’entorpir la marxa d’altres vehicles més ràpids, cosa  que ens trobem sovint a les autopistes.